Onlangs hebben wij een doseer-installatie voor kleine producties opgeleverd. De vraag van de klant was of wij een weeginstallatie konden maken om partijen van verschillende gewichten te kunnen doseren in een groot aantal verschillende soorten verpakkingen. En het antwoord is dus: ja, dat kan!

De geleverde installatie is zo ontworpen dat er twee verschillende vijzelbakken door middel van een stekker gekoppeld kunnen worden, de ene vijzel is voor de vullingen tot 250 gram de tweede unit is voor vullingen vanaf 180g tot 5 kg.  Afhankelijk van de te doseren hoeveelheid kan er gekozen worden tussen de twee vijzels. De bediener vult handmatig het gewenste gewicht in en kan dan gelijk beginnen met het vullen van de verpakkingen.
De operator plaats de verpakking en bedient dan de start dosering toets. De weegschaal tarreert automatisch de verpakking en zal dan beginnen te doseren. Wanneer het gewenste gewicht is bereikt, stopt de dosering. De verpakking moet van de weegschaal worden afgenomen en nieuwe verpakking kan worden geplaatst.

De doseer-functie vult de verpakking tot het gewenste gewicht en stopt dan automatisch de vijzel. Het is ook mogelijk om dit in twee stappen te doen: de eerste vulling is dan een grofdosering en de tweede vulling is een fijndosering. Dit kan nog uitgebreid worden met een automatische na-val correctie (om eventuele na-val van het product te compenseren).

Voor dit maatwerkproject hebben wij de doseer-unit Satex 301 gebruikt. Deze professionele unit is breed inzetbaar in alle weegbereiken. De Satex 301 wordt gebruikt voor het doseren van kleine hoeveelheden tot het doseren van enkele tonnen per batch.

Optionele functies:
– etikettenprinter met productinformatie
– ethernetverbinding met netwerk

Bent u geïnteresseerd in een weegsysteem op maat? Wij denken graag met u mee. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.