Over Weegtechniek Holland

Weegtechniek Holland werd opgericht in 1985 en is een door het Nederlands Meetinstituut (NMi) gecertificeerd bedrijf.

In de afgelopen eeuwen heeft de ontwikkeling van het wegen een enorme vlucht genomen. Wat hetzelfde is gebleven is de accuratesse waarmee gewogen moet worden. Weegtechniek Holland BV is al decennia marktleider in de levering van de hoogste kwaliteit weegtechniek.

In april 2021 zijn wij met ons hoofdkantoor van Zeewolde naar Barneveld verhuisd. Vanaf deze locatie bedienen onze gespecialiseerde medewerk(st)ers de veeleisende markt van de weegtechniek. Onze missie is het leveren, onderhouden en repareren van weegschalen op een betrouwbare ‘geijkte’ manier.

Wij zijn gespecialiseerd in elektronische en mechanische weegapparatuur van Soehnle Professional, Kern en Satex. Door de jarenlange ervaring in ontwerpen, produceren en leveren van professionele weegapparatuur bieden wij oplossingen voor ieder weegvraagstuk. Voor weegoplossingen en betrouwbaar advies bent u bij Weegtechniek Holland BV meer dan welkom.

Onze eindmontage- en keuringshal

Assemblage en ijking van Satex weegschalen

Soehnle fabrieken in Backnang, Zuid-Duitsland

Soehnle

Als importeur van Soehnle Professional weegapparatuur maakt Weegtechniek Holland dit merk tot een algemeen bekend en gewaardeerd product in verschillende industrieën, waarbij korte levertijden en onze klantenservice de kwaliteit van dit Duitse product nog verhogen. Sinds 2009 hebben wij, naast industriële en agrarische weegapparatuur,  ook de medische weegschalen van Soehnle Medical opgenomen in ons programma.

Productie

De weegschalen van Soehnle, Kern en Satex komen als halffabricaat binnen bij Weegtechniek Holland en worden in onze eindmontagehal geassembleerd, geprogrammeerd, gejusteerd en indien gewenst CE ijkwettelijk gekeurd. De fabricage en keuring van grotere platform weegschalen vindt plaats op onze locatie in Barneveld.

Servicedienst

Reparaties en onderhoud worden zowel op ons hoofdkantoor in Barneveld als bij klant op locatie uitgevoerd. Wij kunnen tot 1500 kg aan gecertificeerde ijkgewichten meenemen voor het uitvoeren van kalibraties, justeringen en (NMi)certificeringen.

Ons service-bussen zijn voorzien van gespecialiseerde meetapparatuur en een uitgebreide voorraad aan onderdelen voor het snel en vakkundig kunnen uitvoeren van reparatiewerkzaamheden.

Al onze service technici zijn NMi gecertificeerd.