Over Weegtechniek Holland

Weegtechniek Holland werd opgericht in 1985 en is een door het Nederlands Meetinstituut (NMi) gecertificeerd bedrijf.

In de afgelopen eeuwen heeft de ontwikkeling van het wegen een enorme vlucht genomen. Wat hetzelfde is gebleven is de accuratesse waarmee gewogen moet worden. Weegtechniek Holland BV is al decennia marktleider in de levering van de hoogste kwaliteit weegtechniek.

Vanuit ons hoofdkantoor in Zeewolde bedienen onze gespecialiseerde medewerk(st)ers de veeleisende markt van de weegtechniek. Onze missie is het leveren, onderhouden en repareren van weegschalen op een betrouwbare ‘geijkte’ manier.

Wij zijn gespecialiseerd in elektronische en mechanische weegtechnieken en weegapparatuur. Door de jarenlange ervaring in ontwerpen, produceren en leveren van professionele weegapparatuur bieden wij oplossingen voor ieder weegvraagstuk. Voor weegoplossingen en betrouwbaar advies bent u bij Weegtechniek Holland BV meer dan welkom.

Weegtechniek Holland op Google Earth

Onze showroom in Zeewolde

Eindmontage en keuringshal

Zeewolde ligt centraal in Nederland

Assemblage en ijking van Satex weegschalen

Soehnle fabrieken in Backnang, Zuid-Duitsland

Soehnle

Als importeur voor de gehele Benelux van de weegschalen van SOEHNLE – PROFESSIONAL maakt Weegtechniek dit merk tot een algemeen bekend en gewaardeerd product, waarbij korte levertijden en uitstekende after sales service de kwaliteit van dit Duitse product nog verhogen.

Sinds 2009 zijn ook de medische weegschalen van SOEHNLE – MEDICAL opgenomen in het leveringsprogramma van Weegtechniek Holland. Inmiddels worden grotere platform weegschalen van SOEHNLE in Zeewolde geproduceerd, (ijk)gekeurd en CE gecertificeerd.

Productie

De Soehnle en Satex weegschalen komen als halffabricaat bij Weegtechniek binnen en worden in de eindmontagehal geassembleerd, geprogrammeerd, gejusteerd en zo nodig CE ijkwettelijk gekeurd. De fabricage en keuring van de grotere platform weegschalen vindt in Zeewolde plaats.

Servicedienst

Reparaties en onderhoud worden zowel op het bedrijf in Zeewolde uitgevoerd als ook lokaal bij de afnemers ter plaatse. Met de service-auto’s kan tot 1.500 kg aan gecertificeerde ijkgewichten worden meegenomen voor het uitvoeren van kalibraties, justeringen en (NMi)certificeringen.

De service-auto’s hebben gespecialiseerde meetapparatuur en een uitgebreide voorraad aan onderdelen bij zich voor het snel en vakkundig kunnen uitvoeren van reparatiewerkzaamheden.

Alle service technici zijn NMi gecertificeerd.