Weegschaal kalibreren

Het kalibreren, ijken en justeren van weegschalen. Dit zijn begrippen die nogal eens met elkaar worden verward. Een korte uitleg:
IJken en kalibreren zijn eigenlijk synoniemen voor het zelfde begrip: het bepalen van de nauwkeurigheid van een weegschaal ten opzichte van een gedefinieerde massastandaard. Justeren is het binnen gedefinieerde toleranties afregelen van een weegschaal.

Wanneer werk je met een ijkwaardige weegschaal? Als ’t om geld of gezondheid gaat:
– gebruik voor verkoop doeleinden
– bepalen van tarieven, lonen en heffingen
– fabricage van geneesmiddelen
– gebruik als medisch hulpmiddel

Waar kun je een geijkte weegschaal aan herkennen?
Een wettelijk gekeurde weegschaal is te herkennen aan de verzegeling en de verplichte opschriften/merktekens. Deze zijn door de fabrikant aangebracht bij de 1e keuring.

Klik hier voor meer informatie over ijken en kalibreren »

Erkend keuringsbedrijf
Weegtechniek Holland is een door het Nederlands Meetinstituut NMi gecertificeerd keuringsbedrijf en is daarmee geautoriseerd voor:
– het afgeven van CE verklaringen voor nieuwe weegschalen volgens artikel 6 van de Metrologiewet: Certificate nr. CE-120, EC quality system Approval
– het justeren en herkeuren van bestaande weegschalen volgens artikel 7 van de Metrologiewet: Erkenning nr. 2545, Erkend Keurder

Kalibratieservice
Het kalibreren van weegschalen gebeurt zowel op locatie als in onze werkplaats in Barneveld. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over tarieven of om een afspraak te maken.