IJkgewichten

IJkgewichten worden gebruikt om een weegschaal te kunnen controleren  en justeren. Het worden ook wel kalibratiegewichten of massastukken genoemd. Deze gewichten zijn in veel verschillende uitvoeringen leverbaar. Dit heeft voornamelijk te maken met de weegnauwkeurigheid. Onderstaand vindt u een overzicht van de meest gangbare M1 gewichten waaronder knop- en blokgewichten. U kunt de ijkgewichten per stuk of een complete set bestellen. Wij leveren al onze gewichten inclusief DAkkS Kalibratie certificaat. Losse gewichten onder de 5 kilo leveren wij standaard in kunststof doos.

Wij leveren zowel knop- als blokgewichten. Beide soorten zijn klasse M1 en voldoen dus aan de daarvoor geldende afwijkingen, ongeacht het materiaal. Kwaliteit en afwerking zijn een belangrijke factor bij ijkgewichten. De aanschaf van een gewicht kan een grote uitgave zijn, maar gemiddeld gaat een gewicht meer dan 10 jaar mee. Goedkope gewichten zullen bij intensief gebruik/opslag van gewicht sneller veranderen dan kwaliteitsgewichten, dit kan op de lange termijn hogere kosten met zich meebrengen bij herkalibratie.

Twijfelt u over welk gewicht het beste binnen uw bedrijf past? Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.

ijkgewichten

Blokgewichten

De blokgewichten zijn per stuk verkrijgbaar. Bekijk de diverse uitvoeringen van 5 gram tot 20 kg. Wij leveren alle ijkgewichten inclusief kalibratie certificaat.

IJkgewichten-knopgewicht

Knopgewichten

De knopgewichten zijn per stuk verkrijgbaar. Bekijk de diverse uitvoeringen van 1 gram tot 10 kg. Wij leveren alle ijkgewichten inclusief kalibratie certificaat.

IJkgewichten-set

Gewichtenset RVS

Gewichtenset voor het controleren en justeren van weegschalen. Bekijk de diverse uitvoeringen van 1 gram tot 10 kg. Materiaal: RVS.  Inclusief kalibratie certificaat.

ijkgewichten-messing

Gewichtenset messing

Gewichtenset voor het controleren en justeren van weegschalen. Bekijk de diverse uitvoeringen van 1 gram tot 10 kg.  Materiaal: messing. Inclusief kalibratie certificaat.

IJkgewichten-mg-set

Gewichtenset mg

Gewichtenset voor het controleren en justeren van weegschalen. Bekijk de diverse uitvoeringen van 1 mg tot 10 kg. Materiaal: aluminium/RVS.  Inclusief kalibratie certificaat.

Contact-weegtechniek