IJkgewichten 2018-11-23T11:29:39+00:00

IJkgewichten

IJkgewichten worden gebruikt om een weegschaal te kunnen controleren  en justeren. Het worden ook wel kalibratiegewichten of massastukken genoemd. Er zijn veel verschillende uitvoeringen gewichten beschikbaar. Dit heeft voornamelijk te maken met de weeg-nauwkeurigheid. Onderstaand vindt u een overzicht van de meest gangbare M1 gewichten waaronder knop- en blokgewichten. U kunt de ijkgewichten als complete set of per stuk bestellen. Het is daarnaast ook mogelijk om schijf- en haakgewichten te bestellen. Weet u niet zeker welk gewicht het beste bij uw weegtechniek past? Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.

Blokgewichten

De blokgewichten zijn per stuk verkrijgbaar. Bekijk de diverse uitvoeringen van 5 gram tot 20 kg. Wij leveren alle ijkgewichten inclusief kalibratie certificaat.

Knopgewichten

De knopgewichten zijn per stuk verkrijgbaar. Bekijk de diverse uitvoeringen van 1 gram tot 10 kg. Wij leveren alle ijkgewichten inclusief kalibratie certificaat.

Gewichtenset messing

Gewichtenset voor het controleren en justeren van weegschalen. Bekijk de diverse uitvoeringen van 1 gram tot 10 kg.  Materiaal: messing. Inclusief kalibratie certificaat.

Gewichtenset RVS

Gewichtenset voor het controleren en justeren van weegschalen. Bekijk de diverse uitvoeringen van 1 gram tot 10 kg. Materiaal: RVS.  Inclusief kalibratie certificaat.

Gewichtenset mg

Gewichtenset voor het controleren en justeren van weegschalen. Bekijk de diverse uitvoeringen van 1 mg tot 10 kg. Materiaal: aluminium/RVS.  Inclusief kalibratie certificaat.