Deze ATEX weegbalken zijn maar liefst 2,5 meter lang en zeer robuust (in onze woorden ‘hufterproof’). Uiteindelijk kan alles kapot, maar bij deze weegbalken zult u wel héél erg uw best moeten doen. Uit ervaring weten we dat zelfs een vrachtwagen het niet is gelukt, hij hield er zelf een lekke band en kapotte bumper aan over maar de weegbalken waren nog heel. Wij adviseren dit niet na te doen, maar proberen op deze manier een indruk te geven van de zware kwaliteit. De weegbalken worden dan ook gebruikt voor het wegen van grote stalen constructies, balken, buizen en leidingen. Ook zeer geschikt voor het wegen van tanks en pakketten met bijzondere afmetingen. Wij bieden de set weegbalken standaard aan met een lengte van 80 of 120 cm (zie Weegbalken WB-8-1), maar ze zijn vanaf nu ook in langere uitvoering leverbaar.

Voor dit maatwerk-project hebben wij de weegbalken uitgevoerd met een max weegvermogen van 3000 kg. Deze ATEX (explosiebeveiliging) balken zijn 2,5 meter lang en hebben een standaard breedte van 12 cm. Uitgevoerd met vier loadcellen en een 4m kabel.

Een leuk detail: de industriële weegbalken worden binnen de EU geproduceerd en het constructiewerk wordt zelfs in Nederland gemaakt. Wij kiezen voor kwaliteit.

ATEX weegbalken XL:
Lengte weegbalken: 2,5 m
Breedte weegbalken: 12 cm
Aflezing: vanaf 100 g
Max weegvermogen: 3000 kg
Materiaal: gepoedercoat staal
Indicator: Soehnle 3010
Lengte kabel: 4m

Prijs: op aanvraag (prijsindicatie ca. €2100, afhankelijk van de exacte uitvoering)

Bent u geïnteresseerd in een weegsysteem op maat? Wij denken graag met u mee. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.