De industriële ATEX weegbalken zijn maar liefst 2,5 meter lang en zeer robuust (in onze woorden ‘hufterproof’). Uiteindelijk kan alles kapot, maar bij deze weegbalken zult u wel héél erg uw best moeten doen. Uit ervaring weten we dat zelfs een vrachtwagen het niet is gelukt, hij hield er zelf een lekke band en kapotte bumper aan over maar de weegbalken waren nog heel. Wij adviseren dit niet na te doen, maar proberen op deze manier een indruk te geven van de zware kwaliteit.

De robuuste weegbalken worden gebruikt voor het wegen van grote stalen constructies, balken, buizen en leidingen. Ze zijn ook zeer geschikt voor het wegen van tanks en pakketten met bijzondere afmetingen. Wij boden de set weegbalken al aan met een lengte van 80 of 120 cm (zie Satex weegbalken WB-8-1), maar vanaf nu zijn ze ook in XL uitvoering leverbaar.

De XL weegbalken zijn maar liefst 250 cm lang en hebben een standaard breedte van 12 cm. Deze ATEX (explosiebeveiliging) balken hebben een weegvermogen van max 3000 kg. Uitgevoerd met vier loadcellen en een 4m kabel.

Een leuk detail: de weegbalken worden binnen de EU geproduceerd en het constructiewerk wordt zelfs in Nederland gemaakt. Wij kiezen voor kwaliteit.

ATEX weegbalken XL:
Lengte weegbalken: 2,5 m
Breedte weegbalken: 12 cm
Aflezing: vanaf 100 g
Max weegvermogen: 3000 kg
Materiaal: gepoedercoat staal
Indicator: Soehnle 3010
Lengte kabel: 4m

Prijs: op aanvraag (prijsindicatie ca. €1500, afhankelijk van de exacte uitvoering)

Heeft u vragen over de industriële weegbalken? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.